Houd je van een stevig geluid met een flinke portie bas? Dan zit je bij de netjes uitgevoerde Beats Studio3 Wireless wel goed! Dit product uit de stal van Apple biedt daarnaast ook nog eens een puike noise cancelling-functie. Hoog tijd voor een review Beats Studio3 Wireless.

Zoals we van Beats inmiddels gewend zijn, is ook deze Studio3 Wireless in diverse opvallende kleurstellingen beschikbaar. Coolblue verkoopt maar liefst zes verschillende versies. Wij gingen op de redactie aan de slag met de matzwarte uitvoering met gouden accenten. Beats is sinds 2014 eigendom van Apple, dus de vormgevers hechten normaliter veel waarde aan een degelijke afwerking. Toch valt de voornamelijk kunststof behuizing met goedkoop aandoende scharnieren een beetje tegen. Het straalt weinig luxe uit, terwijl deze bluetooth-hoofdtelefoon toch de 260 euro aantikt.

Heel veel bas

De audiobalans van de Studio3 Wireless neigt voornamelijk naar het laag. Begrijpelijk, want Beats heeft tenslotte zijn wortels in de hiphop-scene. Bovendien richt het merk zich voornamelijk op jongeren. Liefhebbers van moderne muziekstijlen als dance en hiphop kunnen een flinke hoeveelheid bas ongetwijfeld wel waarderen. Ben jij een geluidspurist en wil je het volledige audiospectrum tot in detail horen, dan is de Studio3 Wireless waarschijnlijk niet de beste keuze. Zeker bij nummers met veel instrumenten laat deze draadloze koptelefoon subtiele details links liggen. Als je een lekker ritme belangrijker vindt dan een hoge detaillering, dan voldoet deze draadloze hoofdtelefoon prima. Ondanks zijn stevige prijs ondersteunt dit product helaas niet de bluetooth aptX-codec voor een hogere geluidskwaliteit.

Lichtgewicht hoofdtelefoon

Zoals gezegd bestaat de Studio3 Wireless grotendeels uit kunststof, dus de behuizing is lekker licht. Ideaal voor urenlange luistersessies. De hoofdband levert een behoorlijke klemdruk, waardoor de koptelefoon ook op smalle schedels prima op zijn plek blijft zitten. De zachte oorkussens voelen comfortabel aan gaan ook na lang luisteren niet irriteren. Warm weer levert wel warme oorlellen op, maar dat is bij de meeste gesloten over-ear hoofdtelefoons het geval. Houd er verder rekening mee dat de oorschelpen niet kunnen draaien. Dat is even wennen, want de koptelefoon voelt vergeleken met andere producten ietwat adynamisch aan.

Veel gebruiksgemak

Voor wat betreft het gebruiksgemak is er geen reden tot klagen. Via een klein knopje op de rechteroorschelp activeer je een bluetooth-verbinding en (de)activeer je actieve noise cancelling. Laatstgenoemde functie doet wat het moet doen en dat is omgevingsgeluid tot een minimum beperken. In een drukke treincoupé moesten we heel erg ons best doen om omgevingsgeluiden op te vangen. Kortom prima! Via verborgen drukknoppen op de linkeroorschelp bedien je de muziekweergave. De accu gaat ongeveer 22 uur mee. Schakel je actieve ruisonderdrukking uit, dan bedraagt de luistertijd zelfs nog iets langer. Tot slot kan deze hoofdtelefoon ook overweg met snelladen. Na tien minuten aan de lader gaat de batterij weer drie uur mee.

Apple W1-chip

Onder de motorkap beschikt de Beats Studio3 Wireless over de Apple W 1-chip. Bezitters van Apple-apparaten hebben daarmee een aantal voordelen. Zo wissel je de hoofdtelefoon vliegensvlug tussen een iPhone, iPad of Mac. Daarnaast maak je gebruik van een bluetooth Class 1-verbinding met een bereik van maar liefst 100 meter.

Beats levert de Studio3 Wireless inclusief stevige reishoes en hoofdtelefoonkabel. Coolblue verkoopt deze hoofdtelefoon momenteel vanaf 252 euro.