Voor sportdoeleinden is de Sennheiser CX Sport het vlaggenschip van de gerenommeerde Duitse hoofdtelefoonfabrikant. Qua muzikaliteit zit het bij Sennheiser meestal wel goed, maar hoe is het gesteld met het draagcomfort? Hoog tijd voor een Sennheiser CX Sport review.

Het design van deze weerbestendige in-ears is wat hipper dan we normaliter van Sennheiser gewend zijn. De oordopjes hebben gele oorvleugels en de verbindingskabel (nekband) tussen beide luisterapparaatjes bevat een afstandsbediening met knoppen van diezelfde felle kleur. De buitenzijde van de behuizing heeft een opvallende zilverkleurige afwerking. Bij webwinkel Coolblue kun je de Sennheiser CX Sport voor 114,99 euro kopen.

Hardlopen met de Sennheiser CX Sport

We gebruiken de Sennheiser CX Sport waarvoor hij is bedoeld en dat is sporten! Via bluetooth maken de oordopjes eenvoudig verbinding met een smartphone. In de kabel onder het rechteroor bevindt zich een afstandsbediening. Hiermee neem je inkomende telefoonoproepen aan, sla je nummers over en wijzig je het volume. Om het gewicht gelijkmatig te verdelen, heeft Sennheiser het snoer onder het linkeroor voorzien van een dummy. Een goede keuze, want het houdt de kabel strak. Wel voel je de afstandsbediening en dummy tijdens het hardlopen enigszins bewegen. Vind je dat hinderlijk, dan kun je tegen een meerprijs zogeheten true wireless-oordoppen overwegen. Met behulp van de meegeleverde clip bevestig je het snoertje eventueel aan je sportshirt. Sennheiser voegde vier oortips en evenzoveel oorvleugels toe aan de productdoos. De lichte oordopjes voelen prettig aan en blijven tijdens intensieve workouts goed op hun plek zitten.

Uitstekende geluidskwaliteit

Het geluid van de Sennheiser CX Sport staat niet ter discussie. De in-ears bieden een natuurgetrouwe weergave van liedjes zonder het hoog, midden of laag te overdrijven. De dynamiek en detaillering zijn prima in orde, terwijl het frequentiebereik opvallend groot is. Al met al resulteert dat in een nogal open muziekweergave, waardoor er van enige luistermoeheid niet snel sprake zal zijn. Een extra voordeel is de aanwezige bluetooth aptX-ondersteuning, zodat je ook nog eens kwalitatieve audiobestanden op deze sportoordopjes kunt loslaten. De accu gaat ongeveer zes uur mee. Is de batterij leeg? Na tien minuten aan de lader kan de Sennheiser CX Sport er weer anderhalf uur tegenaan!

Het product is voor 114,99 euro verkrijgbaar bij onder andere Coolblue.