Fanatieke sporters die een setje true wireless-oordoppen overwegen, komen wellicht uit bij de waterbestendige Jabra Elite Active 65t. De fabrikant levert een oplaadcase met powerbankfunctie mee. Hoe bevallen deze sportoordopjes in de praktijk? Tijd voor een review!

Jabra staat bekend om zijn hoogwaardige afwerking en dat is ook bij deze Elite Active 65t netjes verzorgd. Geïnteresseerden hebben keuze uit drie kleurstellingen, namelijk zwart, rood en blauw.

Prima draagcomfort

Bij sportieve in-ears is het natuurlijk belangrijk dat de oordoppen goed blijven zitten. Hoewel de Jabra Elite Active 65t geen oorhaken of boogjes bevat, zitten ze evengoed stevig in het gehoorkanaal. Voorwaarde is wel dat je de juiste siliconen oortip voor jouw oor gebruikt. Met een draaibeweging zet je de in-ears ‘vast’ binnen je oor, waarna je niet bang hoeft te wezen dat ze onderweg uitvallen. Fijn is dat de behuizing bij langdurig gebruik niet gaat irriteren. Op een enkele acculading houden deze sportoordopjes het ongeveer vijf uur vol. Kortom, een prima sportmaatje. Dankzij de ingebouwde stappenteller houdt dit apparaatje ook nog eens je activiteit bij.

Onderweg opladen

Zoals bij de de meeste true wireless-oordoppen in het hoogste prijssegment, levert Jabra een oplaadcase mee. Handig is dat die eveneens over een eigen accu beschikt, waarmee je de Jabra Elite Active 65t tot tweemaal toe volledig op kunt laden zonder gebruik van netvoeding. Dit oplaadstation fungeert daarmee dus als veredelde powerbank. De bediening van de in-ears is kinderlijk eenvoudig. De linkeroordop bevat twee kleine knopjes. Hiermee reguleer je onder meer het volume en sla je nummers over. Handig is dat de muziek automatisch pauzeert wanneer je de in-ears uit je oren haalt. Met het andere oordopje kun je inkomende gesprekken beantwoorden of een spraakassistent (Siri of Google Assistent) activeren. De behuizing heeft maar liefst vier microfoons aan boord, zodat je goed verstaanbaar bent. Via een spraakassistent vraag je bijvoorbeeld het actuele weerbericht of het laatste nieuws op.

Geluidskwaliteit

Bij sportoordopjes ligt de focus meer op gebruiksgemak dan op audiokwaliteit. Toch klinkt de Jabra Elite Active 65t voor in-ear-begrippen verrassend uitgebalanceerd met een duidelijk aanwezige basweergave. Ook de detaillering in het midden en hoog is in orde. Met de bijbehorende mobiele app pas je eventueel nog wat geluidsinstellingen aan. Kies bijvoorbeeld voor Energize of Bass Boost, waarbij je met laatstgenoemde optie de basweergave behoorlijk opschroeft. De sportoordopjes maken via bluetooth vlot verbinding met je smartphone, waarna de sportsessie kan beginnen.

De Jabra Elite Active 65t heeft bij Coolblue een prijskaartje van 129 euro.